• Kritériá pre prijatie žiakov do Praktickej školy pre školský rok 2022/2023

          • Prihlášku na štúdium je potrebné  zaslať na adresu školy  najneskôr  do 20. marca 2022.

            Uchádzači o štúdium budú pozvaní na prijímacie pohovory písomne, najmenej 5 dní pred dátumom ich uskutočnenia.

            S uchádzačmi a ich zákonnými zástupcami budú realizované osobné pohovory s cieľom zistiť úroveň schopností a manuálnych zručností žiaka.

             

            I.KOLO PRIJÍMACÍCH POHOVOROV

            Termíny prijímacích pohovorov:

            1. termín –    2. a 3.máj 2022
            2. termín –  9. a 10.máj 2022        vždy od 9,00  -  13,00 hod. v budove školy.

             

            V prílohe sú uvedené kritériá pre prijímanie žiakov do Praktickej školy pre školský rok 2021/2022.

          • Polročné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Riaditeľstvo spojenej školy internátnej v Nitre oznamuje, že polročné prázdniny sa začínajú 4. februára 2022 (piatok).

            Žiaci sa vrátia opäť do školy v pondelok  7. februára 2022.

             

          • Hurá - a je tu Mikuláš

          • 6.12.2021 navštívili našu školu Mikuláš, čerti a anjel, a to nie raz, ale heď dvakrát - doobeda v škole a poobede v ŠKD a v školskom internáte. Deti Mikuláša a jeho sprievod netrpezlivo vyčkávali. Prichystali si pre nich pesničky, básničky i tančeky. Ako vždy, naprázdno obišli čerti a ich pozvania do pekelného kolektívu. Mikuláš a anjel sa deťom za program odmenili sladkosťami. Pozvanie na mikulášske aktivity v škole, vo výchove i ŠKD prijali i p. riaditeľka PaedDr. S.Šišková a pani zástupkyne ľkoly. V súlade s protipandemickými opatreniami sa všetky mikulášske aktivity konali samostatne v triedach, výchovných skupinách a oddeleniach ŠKD.

          • Pečieme medovníčky

          • V rámci blížiaceho sa adventu, sme spoločne v popoludňajších hodinách upiekli chutné medovníčky. Ich čarovná vôňa nám priblížila najkrajšie sviatky v roku - Vianoce. Malí kuchári boli veľmi šikovní a kreatívni. 

          • Výroba kŕmidiel pre vtáčiky

          •  

             

             

             

            Prichádza zima a pre vtáčiky je obdobím, kedy si ťažko hľadajú potravu. Aj my sme sa rozhodli pomôcť, v areáli školy je veľa stromov, ktoré sme sa rozhodli skrášliť vtáčími búdkami.

          • Oznam

          • Riaditeľstvo Spojenej školy internátnej oznamuje, že odchodovka je

             

            16.11.2021 - utorok do 16,00 hodiny.

             

            17.11.2021 - streda - sviatok

             

            V dňoch 18.11 a 19.11.2021 - riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov.

             

            Nástup do školy:

            22.11.2021 - pondelok od 7,00 hodiny.

          • Aktívne učenie sa pomocou interaktívnej tabule

          •  

            Pracujeme s interaktívnou tabuľou

             

            Modernizácia vyučovacieho procesu je v dnešnej meniacej sa spoločnosti  veľmi potrebná. Aj v našej škole vzdelávanie neustále inovujeme využívaním modernej didaktickej techniky a učebných pomôcok, ktoré sa stali pre dnešnú generáciu skoro nenahraditeľnými. Na školách sa začínajú interaktívne tabule využívať čoraz častejšie. Takouto výbornou pomôckou sa u nás v 1.- 4.B triede stala interaktívna tabuľa.  Žiaci radi pracujú priamo na tabuli, ich práca sa podobá maľovaniu na stenu, tabuľa sa nekrčí (ako papier alebo zošit). Opakujeme a upevňujeme spoznávanie a rozlišovanie farieb, geometrických útvarov, grafomotoriku, slúži nám ako pomôcka pri preberaní aktuálnych tém. Okrem upevňovania a opakovania učebnej látky trénujeme koordináciu oko - ruka. Pri práci prihliadame na individuálne charakteristiky jednotlivých žiakov a tým sa snažíme o čo najväčšiu efektivitu pri upevňovaní učiva. 

          • Halloween párty

          •  

             

             

            Deti zo školského internátu si spoločne užili párty plné hrôzostrašných kostýmov, dych vyrážajúcich výzdob, či rôznych vlastnoručne upečených koláčikov a dobrôt. Zábavu sme otvorili choreografiou na skladbu "Strašidlá"  od M. Jaroša, nasledoval stoličkový tanec a diskotéka. Všetci sme sa super zabávali.

          • Jesenné aktivity

          • JESEŇ  

             Na známosť sa všetkým dáva,   že v jeseni lístie opadáva.

             Šu-šu šumia vetvičky, vraj naplnia košíčky.

             Slniečko sa raduje,  šarkan s vetrom tancuje.

             Hop-cup, hop-cup tralala, jeseň dary rozdáva.

             

            Jeseň je čarovné obdobie plné farieb, dozrievajúcich plodov, ale aj zmien počasia. Jesenné plody sme využili pri práci a tvorbe počas jednotlivých  aktivít.

             

          • Šarkaniáda v školskom internáte

          •   Šarkan letí, šarkan letí,

                        za ním chlapci, za ním deti.                                                                                                A všetci sa hrnú von,

                                          vyskakujú robia zhon.


            Šarkany sú už neodmysliteľnou súčasťou jesene i pre naše deti. Po ich originálnom lete v areáli školy, vyzdobili aj teriér školského internátu.

          • Jesenné upratovanie

          • Ako každý rok i teraz sme sa aktívne zapojili do upratovania a zveľaďovania priestorov školského dvora, altánkov a náučného chodníka. Všetci usilovne pracovali. 

            Na začiatku škol. roka sa deti školského internátu aktívne zapájali do zveľaďovania okolia. Zbierali sme odpadky v celom areáli, pozametali sme cestičky v okolí náučného chodníka, poumývali a vyzametali altánky a  prichystali políčka na zimu.

            Deti v pracovných aktivitách nezaháľali ani v októbri a usilovne pripravovali okolie areálu školského internátu na príchod zimy. Pekne sme vyhrabali lístie na náučnom chodníku, v altánkoch, taktiež sme nezabudli kde "parkujú" bicykle a samozrejme sme deťom zo ŠMŠ upravili školské pieskovisko. A teraz už môžeme čakať príchod zimy.... 

          • Vychádzky detí v školskom internáte

          •  

             

             

             

             

            V rámci utužovania zdravia sme s deťmi realizovali vychádzky do okolia školy. Pozorovali sme okolitú prírodu, drobný hmyz. Vychádzky sme často ukončili cvičením na posilňovacích strojoch.

          • Halloweenske strašidelné keksíky

          •  

             

            V rámci prípravy na Halloween sme spoločne s deťmi upiekli sladké maškrtky. Tento sviatok duchov a strašidiel je u detí z roka na rok obľúbenejší. Tak prečo im nedopriať aspoň raz v roku niečo tajomné, bláznivé a strašidelné....Všetkých aktivita zaujala a zapájali sa s nadšením.

          • Strašidlo Tekvidlo

          •  

             

            Keď nám pod nohami na jeseň šuchoce pestrofarebné lístie, zberáme v záhradkách tekvice.Už tradične, ako po iné roky, 20.10. aj našu školu zaplavili tekvice. Žiaci  vyrezávali "Strašidlá - Tekvidlá", piekli a pochutnávali si na chrumkavých jadierkach. Nechýbali ani omaľovanky a vlastná tvorba s tekvicovou tematikou. Vo fotogalérii si pozrite, aké krásne "Strašidlá - Tekvidlá" sme vyrobili.