• Zápis do 1.ročníka

          • Plnenie povinnej školskej dochádzky

            Zákonný zástupca dieťaťa (matka, otec), resp. iná fyzická osoba ako rodič, je povinný prihlásiť svoje dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov veku k 31. augustu 2023 (vrátane) a má trvalý pobyt na území Slovenskej republiky, na plnenie povinnej školskej dochádzky. Uvedené sa vzťahuje aj na dieťa, ktoré v školskom roku 2022/2023 nenavštevovalo materskú školu alebo zariadenie predprimárneho vzdelávania.

             

             

            Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami


            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s prihláškou predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.
            Špeciálna základná škola začína konanie vo veci zápisu na základe podnetu zákonného zástupcu dieťaťa. Týmto podnetom je prihláška na vzdelávanie v špeciálnej základnej škole, vyplnená a podpísaná oboma zákonnými zástupcami. Zákonný zástupca vyplní prihlášku priamo na zápise v škole, alebo prinesie už vyplnenú a podpísanú prihlášku osobne v deň konania zápisu.

             

            K zápisu ešte priniesť:    

            •  rodný list dieťaťa,
            •  OP rodiča.

            O prijatí do základnej školy rozhodne riaditeľka školy do 15. júna 2023.

          • Karneval v ŠI

          • Aj tohto roku sa počas fašiangového obdobia deti na internáte premenili na rozprávkové bytosti, ako sú víly, princezné alebo superhrdinovia, a spoločne sa zabavili na dlho očakávanej karnevalovej veselici.

            Karneval započal príchodom fašiangového sprievodu so spevom ľudových piesní, čím sme si pripomenuli zvyky a tradície našich predkov. 

            Ku karnevalovej oslave nechýbala ani dobrá hudba, ako aj stoličkový tanec s chutným občerstvením.

            Na záver deti dostali sladkú odmenu za svoju kreatívnosť a tvorivosť.

          • Svetový deň bez mobilu

          • V školskom internáte sme si pripomenuli Svetový deň bez mobilu. Pre mnohých tento deň predstavuje „koniec sveta“. Technológie nám život nielen uľahčujú, ale v množstve prípadov sa ľudia stávajú od telefónov závislými.

            V autistickom oddelení sme si pripomenuli tento deň ako výzvu, že sa dá vydržať jeden deň bez mobilného telefónu alebo tabletu.