• II.kolo prijímacích pohovorov do PŠ

          • II.kolo prijímacích pohovorov do PŠ pre školský rok 2023/2024  sa uskutoční  20.6.2023 ( utorok ).

             

            Prihlášku je potrebné zaslať na adresu školy najneskôr do 3.júna 2023.

             

            V prílohe sú uvedené kritériá pre prijímanie žiakov do Praktickej školy pre školský rok 2023/2024.

          • Digitálny príspevok pre žiakov SR

          • Vážení rodičia,
            dovoľujeme si Vás touto cestou oboznámiť o národnom projekte „ Digitálny príspevok pre žiakov SR“, ďalej uvádzaný pod názvom „Digitálny žiak“.
            Cieľom národného projektu je podpora rozvoja digitálnych zručností vo všeobecnosti a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Prostredníctvom vybavenia cieľových skupín potrebným digitálnym vybavením a softvérom sa aktívne nepriamo podporí využívanie digitálnych technológií aj vo vzdelávacom procese.

            Projekt je určený pre nasledovné cieľové skupiny:
             žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)

             žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí

             žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe).

            Bližšie informáciu ohľadom tejto sumy nájdete na nasledovnom linku: https://digitalnyziak.sk/rodicia/

             žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023)


            Ak spĺňate kritérium cieľovej skupiny, tak môžete požiadať o túto dotáciu. Zaregistrovať sa môžete na nasledovnom linku: https://digitalnyziak.sk/ziaci/ . Po registrácii Vaše údaje bude preverovať príslušné ministerstvo, a keď máte nárok na dotáciu, tak Vám príde potvrdzujúca SMS správa (tento úkon môže trvať niekoľko dní, až niekoľko týždňov).


            Na základe informácií od metodika (určeného ministerstvom) tohto projektu registrovať sa dá do 30.06.2023 (ak máte záujem odporúčame čím skôr, aby Vám včas prišla SMS správa ohľadom Vášho nároku na dotáciu). Uplatniť dotáciu je možné do 31.10.2023. Všetky potrebné informácie nájdete na stránke www.digitalnyziak.sk
            Prosíme Vás aby ste obratom dali vedieť triednej učiteľke, či patríte do niektorej z cieľových skupín. Zoznam žiakov patriacich do cieľových skupín potrebujeme vedieť kvôli tomu, aby sme urobili stretnutie rodičov ohľadom projektu (táto povinnosť škole vyplýva z projektu). O termíne tohto stretnutia ohľadom projektu Vás bude informovať triedna učiteľka.

          • 0.ročník Inkluzívnej športovej olympiády

          • Dňa 25.4.2023 sa naša škola zúčastnila 0.ročníka Inkluzívnej športovej olympiády v Leviciach. Organizátormi športovo zábavného podujatia bola SŠI a ZŠ v Leviciach, pod záštitou mesta Levice. Našu školu reprezentovali žiaci 10. ročníka ZŠ (Júlia Rigová, Adam Fúska, Daniel Horváth) a žiaci 2.ročníka PŠ (Daniela Hrnková a Evelína Kaločaiová).

            Súťažilo sa v 5 disciplínach:

            1. bod

            2. prekážková dráha

            3. hod na cieľ

            4. triedenie predmetov podľa farieb

            5. zábavné preťahovanie lanom

            Všetky disciplíny boli prispôsobené variantu A a B. Športové dopoludnie sa nieslo v duchu : "Spolu to zvládneme" a "nie je dôležité zvíťaziť, ale zúčastniť sa". Žiaci okrem športovania zažívali aj zábavné chvíle, pri ktorých spoznali aj nových kamarátov z 8 škôl z Nitrianskeho kraja. Naša radosť zo športového výkonu bola znásobená fantastickým úspechom. Daniela Hrnková získala pre našu školu 1.miesto v disciplíne "bod" a Adam Fúska 3.miesto v ostatných disciplínach. Srdečne gratulujeme a ďakujeme všetkým našim súťažiacim za skvelú reprezentáciu našej školy. Prajeme im veľa ďalších úspechov a tešíme sa na ďalšie športové podujatia.

          • Tanečný maratón

          •  

             

             

            Dňa 26. apríla deti roztancovali školský internát Tanečným maratónom. Predviedli nám rozličné tanečné štýly a naplno sa ponorili do tanečného umenia. Na záver tanečnej aktivity súťažiaci boli odmenení sladkou odmenou.

          • Jarné upratovanie prírody

          •  

             

             

             

            Pri príležitosti Svetového dňa Zeme (22.4.) v rámci plnenia úloh Recyklohier sme zorganizovali upratovanie prírody. Takmer všetky triedy ŠZŠ a PŠ sa zúčastnili čistenia lesa Boriny. Vyhlásili sme súťaž, ktorá trieda bude mať najplnšie vrece. Slniečko nám prialo a žiaci vyzbierali odpad, ktorý nepatrí do žiadneho prostredia. Priebeh sme zdokumentovali fotografiami. Každý bol odmenený sladkou odmenou. Na záver si aj zacvičili na čerstvom
            vzduchu.
            Zem je jediným domovom, ktorý máme a všetci spoločne sme pracovali na tom, aby bola lepším, krajším miestom pre všetkých, a preto sa musíme o ňu starať a chrániť ju. Samozrejme nielen v tento jeden deň v roku, ale po celý rok.