Navigácia

  • Čítanie v ŠKD

    V rámci marca mesiaca knihy sme si v Škd čítali rozprávkové knižky. Tým, ktorí to ešte nevedia s písmenkami, čítali z knižky starší spolužiaci.

  • Medzi nami zvieratami

    Žiaci autistických tried navštívili interaktívnu výstu Medzi nami zvieratami. Na rôznych stanoviskách si mohli vyskúšať ako rýchlo zvieratá bežia, ako vidia alebo akú majú kožu či srsť. Získali nové informácie z rôznych kvízov kde na svete zvieratá žijú alebo čo im škodí. Na záver si poriadne zaskákali na trampolíne.

  • Medzi nami zvieratami

     

     

     

    14.3.2024 žiaci z tried 1.,2.,3. ročníka PŠ s Mgr. Kováčovou a Mgr. Chrenkovou navštívili v nákupnom centre Promenáda interaktívnu výstavu "Medzi nami zvieratami".  Na 14-tich  interaktívnych exponátoch si mohli vyskúšať ako niektoré živočíchy vidia, čo ich priťahuje, odpudzuje , koľko vážia a dozvedeli sa ešte veľa iných zaujímavostí. Úlohou exponátov bolo nielen pobaviť, ale i vzdelávať a pomáhať rozvíjať osobné zručnosti.

  • Marec mesiac kníh

    18.3.2024 sme si s deťmi z autistického oddelenia urobili spoločné posedenie pri knižkách.  Staršie deti za pomoci vychovávateľov čítali rozprávky mladším deťom. Najviac sa im páčila rozprávka: "Ako dedko ťahal repku".Túto rozprávku sme si pozreli aj animovanú. Zopakovali sme si,kto pomáhal ťahať repku. Za aktivitu deti dostali sladkú odmenu.

  • "Maľované vajíčko"

    19.3.2024 sme prijkli pozvanie do blízkeho ZSS Borinka - Alzheimercentrum na tvorivé dopoludnie s tematikou veľkonočných tradícií. Zúčastnili sa žiaci PŠ (E.Kaločaiová, G.Tkáčiková, A. Fúska) a ZŠ (S: Buranská, V. Buranská) v sprievode Mgr. D. Chrenkovej. Bolo to milé priateľské stretnutie s klientami zariadenia. Maľovali, vyfarbovali sme veľkonočné vajíčka. Príjemnú atmosféru dotvárala štýlová - dobová hudba z dvadsiatych rokov minulého storočia tzv. "starý jazz" v podaní dievčenskej skupiny Trio Paper Moon.

  • Jarné práce v ŠI pokračujú...

    19.3.2024 v popoludňajších hodinách sa deti a vychovávatelia ŠI stretli pred budovou školy, aby si aj tento priestor skrášlili. Deti sa zapojili do odburiňovania skalky, vyzbierali nafúkané odpadky a pozametali chodník.

  • Zajko sem, zajko tam

    Dnes sme s deťmi v ŠI tvorili veľkonočné ozdoby - zajačikov, ktorými sme skrášlili skalku pred budovou školy.

  • Moja detská kniha- beseda so spisovateľkou

     

     

     

     

     

     

    V rámci mesiaca kníh zavítala medzi nás do ŠI detská spisovateľka pani Drahomíra Pechočiaková. Vhodnou formou deťom predstavila svoju tvorbu, prečítala rozprávky a porozprávala sa s deťmi. Ďakujeme za knižku, ktorou nás pani spisovateľka obdarovala.Strávili sme príjemné popoludnie, za ktoré pani spisovateľke patrí veľká vďaka. 

  • Jarné kvietky

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Deti s autizmom zo ŠI boli na malej exkurzii na náučnom chodníku. Pozorovali prvé jarné kvietky ako sú fialky, hyacinty, pučiace stromy, kvitnúcu prírodu... V triede si kreslili, vyfarbovali a nalepovali kvietky na výkres a vytvorili spoločný obraz. Nakoniec sa všetci vzájomne odmenili sladkou dobrotou .

  • Zápis detí do 1.ročníka ŠZŠ

    Riaditeľstvo ŠZŠ Červeňova 42, Nitre, Vás pozýva na:
     Zápis detí do 1. ročníka

    Termín: 15. 04. 2024 - 26. 04. 2024  od 9,00 – 14,00hod.

    v budove školy.

     

     

    K zápisu ešte priniesť:    

    • rodný list dieťaťa,
    • OP rodiča.

    O prijatí do základnej školy rozhodne riaditeľka školy do 15. júna 2024.

    Viac informácií nájdete v priloženom dokumente.

  • Veľkonočné aktivity elokovanej triedy v Krškanoch

    Žiaci počas veľkonočných príprav popustili uzdu fantázii a vytvorili tak originálne pestrofarebné venčeky z papierových veľkonočných vajíčok. Žiaci počas činnosti využili rôznorodé výtvarné techniky a rozvijali tak svoju tvorivosť. Na záver aktivity sme spoločne vyzdobili priestory triedy. 

  • Veľkonočný zajko v ŠI

    Počas víkendu v ŠI deti kreatívne zdobili papierové veľkonočné vajíčka, z ktorých vytvorili veľkonočného zajka.

  • Veľkonočný macko - fotomaketa

    S blížiacim sa príchodom jari sme s deťmi zo ŠI vytvorili fotomaketu - Veselý macko.

  • Jarné upratovanie

    Školský internát pokračuje v jarnom čistení a skrášľovaní okolia.

  • Jarné upratovanie ŠI

    S príchodom teplejšieho počasia sme sa deťmi zo ŠI  pustili do úpravy areálu školského dvora.

  • Valentínska módna prehliadka

    14.2.2024 sa v telocvični našej školy konala tradičná Valentínska prehliadka. Žiaci sa predviedli v tradičných aj netradičných outfitoch. Každý zažil svojich 5 minút slávy na "červenom koberci". Porota ocenila najkrajšie, najštýlovejšie a najzaujímavejšie modely. Po skončení módnej prehliadky nasledovala tradičná diskotéka.

  • Návšteva soľnej jaskyne v Nitre

    Dňa 28.2. žiaci z elokovaných tried 1.Aut. a 2.Aut. spoločne navštivili soľnú jaskyňu v Nitre. Pre všetky deti bola návšteva veľmi podnetná. Zahrali sa spoločne s hračkami do piesku, skúmali možnosti práce so soľou. Zopakovali si dychové cvičenia a podporili tak nielen svoju kreativitu ale aj zdravie. Za veľmi dobré správanie boli odmenení návštevou Mc Donaldu.

  • Prírodovedná vychádzka žiakov z elokovanej triedy Kynek

    Dnes sme sa so žiakmi z 1. Aut. a2.Aut. tried zúčastnili prírodovednej vychádzky. Žiaci pozorovali zmeny v prírode vo vzdialenejšom okolí školy,zopakovali si pravidlá bezpečného prechodu cez cestu a spoločne sme v našom cieli pozorovali volne sa pasúce kone. Žiaci mali z vychádzky veľkú radosť a zážitok.

  • ŠI - výroba senzomotorickej pomôcky

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna
    Červeňova 42, 949 01 Nitra
  • +421 037 6511 802 kancel.
    +421 037 7417 351 riad.
    +421 0910 817 351 MŠ
    +421 0910 817 352 riad.
    +421 037 7411 801 ŠJ

Fotogaléria